Propozycja menu na uroczystość wariant III
Zupa (do wyboru 1 rodzaj)
- rosół królewski z makaronem, rosół z groszkiem ptysiowym, barszcz czysty,
- barszcz czerwony z kołdunami/pasztecikiem, krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.
Dania na ciepło (do wyboru 4 rodzaje)
- potrawka z kurczaka, de'volaile z serem, kotleciki mielone faszerowane pieczarkami,
- udko z kurczaka, pieczen z karkówki nadziewana sliwka,
- kotlet schabowy, kieszonki drobiowe, zraz staropolski,
- nadziewane roladki z indyka w sezamie,
- kotlet schabowy po królewsku z serem i brzoskwinią,
- ziemniaki gotowane, frytki, krokiety ziemniaczane, ziemniaki pieczone, kluski śląskie.
Surówki (do wyboru 3 rodzaje)
- surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, brokuły,
- buraczki na ciepło/zimno z chrzanem, marchewka z brzoskwinią, kalafior w bułce tartej,
- warzywa gotowane
Bufet słodki (do wyboru 4 rodzaje ciast)
- ciasto z galaretka, kokosanka z ananasem,
- makowiec, szarlotka domowa,
- ciasto czekoladowe z jabłkiem, ciasto orzechowe, sernik, ciasto toffi.
Zimna płyta (do wyboru 3 rodzaje potraw)
- mięsa pieczyste z chrzanem i ćwikłą (schab, karkóka, boczek, pasztet),
- ryba po japońsku, pstrąg w galarecie, sledź po węgiersku, schab z morelami w galarecie,
- tymbaliki drobiowe, roladki szynkowe z sosem tatarskim,
- sałatka z tunczyka, sałatka mexico, sałatka z kurczaka, sałatka grecka,
- pieczywo, masło.
Napoje
- kawa, herbata, woda z cytryną.
Kolacja (do wyboru 3 rodzaje)
- mięsa grillowane, nuggetsy,
- barszcz czerwony czysty, gulasz w chlebie,
- gołąbki, flaki, leczo,
- bigos, golonka w kapuście, filet z kurczaka"ALIBABA".
Cena do uzgodnienia
Napoje, owoce i tort we własnym zakresie