Propozycja menu na uroczystość wariant III

Zupa (do wyboru 1 rodzaj)

  • rosół królewski z makaronem, rosół z groszkiem ptysiowym, barszcz czysty,
  • barszcz czerwony z kołdunami/pasztecikiem, krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.

Dania na ciepło (do wyboru 4 rodzaje)

  • potrawka z kurczaka, de'volaile z serem, kotleciki mielone faszerowane pieczarkami,
  • udko z kurczaka, pieczen z karkówki nadziewana sliwka,
  • kotlet schabowy, kieszonki drobiowe, zraz staropolski,
  • nadziewane roladki z indyka w sezamie,
  • kotlet schabowy po królewsku z serem i brzoskwinią,
  • ziemniaki gotowane, frytki, krokiety ziemniaczane, ziemniaki pieczone, kluski śląskie.

Surówki (do wyboru 3 rodzaje)

  • surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, brokuły,
  • buraczki na ciepło/zimno z chrzanem, marchewka z brzoskwinią, kalafior w bułce tartej,
  • warzywa gotowane

Bufet słodki (do wyboru 4 rodzaje ciast)

  • ciasto z galaretka, kokosanka z ananasem,
  • makowiec, szarlotka domowa,
  • ciasto czekoladowe z jabłkiem, ciasto orzechowe, sernik, ciasto toffi.

Zimna płyta (do wyboru 3 rodzaje potraw)

  • mięsa pieczyste z chrzanem i ćwikłą (schab, karkóka, boczek, pasztet),
  • ryba po japońsku, pstrąg w galarecie, sledź po węgiersku, schab z morelami w galarecie,
  • tymbaliki drobiowe, roladki szynkowe z sosem tatarskim,
  • sałatka z tunczyka, sałatka mexico, sałatka z kurczaka, sałatka grecka,
  • pieczywo, masło.

Napoje

  • kawa, herbata, woda z cytryną.

Kolacja (do wyboru 3 rodzaje)

  • mięsa grillowane, nuggetsy,
  • barszcz czerwony czysty, gulasz w chlebie,
  • gołąbki, flaki, leczo,
  • bigos, golonka w kapuście, filet z kurczaka"ALIBABA".

 

Cena do uzgodnienia

Napoje, owoce i tort we własnym zakresie