Propozycja menu na uroczystość wariant II
Zupa (do wyboru 1 rodzaj)
- rosół królewski z makaronem, rosół z groszkiem ptysiowym,
- barszcz czysty, barszcz z kołdunami/pasztecikiem,
- krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.
Dania główne (do wyboru 4 rodzaje mies)
- potrawka z kurczaka, de'volaile z serem,
- kotleciki mielone faszerowane pieczarkami, udko z kurczaka,
- pieczen z karkówki nadziewana sliwka, kotlet schabowy,
- kieszonki drobiowe, zraz staropolski, nadziewane roladki z indyka w sezamie,
- pierś z kurczaka po królewsku z serem i brzoskwinią,
- ziemniaki gotowane, frytki, krokiety ziemniaczane, ziemniaki pieczone
Surówki (do wyboru 3 rodzaje)
- surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty,
- buraczki na ciepło/zimno z chrzanem, marchewka z brzoskwinią,
- kalafior w bułce tartej, brokuły,
- warzywa gotowane.
Bufet słodki (do wyboru 4 rodzaje)
- ciasto z galaretka, kokosanka z ananasem,
- makowiec, szarlotka domowa,
- ciasto czekoladowe z jabłkiem, ciasto orzechowe, sernik, ciasto toffi.
Zimna płyta (do wyboru 4 rodzaje potraw)
- mięsa pieczyste z chrzanem i ćwikłą (schab, karkówka, boczek, pasztet),
- ryba po japonsku, pstrag w galarecie, śledź po węgiersku, schab z morelami w galarecie,
- tymbaliki drobiowe, roladki szynkowe z sosem tatarskim,
- sałatka z tuńczyka, sałatka mexico, sałatka grecka, sałatka z kurczaka,
- pieczywo, masło.
Napoje
- kawa, herbata, woda z cytryną.
Cena do uzgodnienia
Napoje, owoce i tort we własnym zakresie