Propozycja menu na uroczystość wariant I
Zupa (do wyboru 1 rodzaj)
- rosół z makaronem, rosół z groszkiem ptysiowym,
- barszcz czysty, barszcz z kołdunami/pasztecikiem.
Danie główne (do wyboru 3 rodzaje mies)
- potrawka z kurczaka, de'volaile z serem,
- kotleciki mielone faszerowane pieczarkami,
- udko z kurczaka, pieczen z karkówki nadziewana sliwka,
- kotlet schabowy, kieszonki drobiowe,
- zraz staropolski, nadziewane roladki z indyka w sezamie,
- ziemniaki gotowane, frytki, ziemniaki pieczone, kluski ślaskie
- krokiety ziemniaczane.
Surówki (do wyboru 3 rodzaje)
- surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty,
- buraczki na ciepło/zimno z chrzanem, marchewka z brzoskwinią,
- kalafior w bułce tartej, brokuły.
Bufet słodki (do wyboru 4 rodzaje)
- ciasto z galaretka, kokosanka z ananasem,
- szarlotka domowa, ciasto czekoladowe z jabłkiem,
- makowiec, ciasto orzechowe,
- sernik, ciasto toffi.
Napoje
- kawa, herbata, woda z cytryną.
Cena do uzgodnienia
Napoje, owoce i tort we własnym zakresie