Propozycja menu na uroczystość wariant II

Zupa (do wyboru 1 rodzaj)

  • rosół królewski z makaronem, rosół z groszkiem ptysiowym,
  • barszcz czysty, barszcz z kołdunami/pasztecikiem,
  • krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.

Dania główne (do wyboru 4 rodzaje mies)

  • potrawka z kurczaka, de'volaile z serem,
  • kotleciki mielone faszerowane pieczarkami, udko z kurczaka,
  • pieczen z karkówki nadziewana sliwka, kotlet schabowy,
  • kieszonki drobiowe, zraz staropolski, nadziewane roladki z indyka w sezamie,
  • pierś z kurczaka po królewsku z serem i brzoskwinią,
  • ziemniaki gotowane, frytki, krokiety ziemniaczane, ziemniaki pieczone

Surówki (do wyboru 3 rodzaje)

  • surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty,
  • buraczki na ciepło/zimno z chrzanem, marchewka z brzoskwinią,
  • kalafior w bułce tartej, brokuły,
  • warzywa gotowane.

Bufet słodki (do wyboru 4 rodzaje)

  • ciasto z galaretka, kokosanka z ananasem,
  • makowiec, szarlotka domowa,
  • ciasto czekoladowe z jabłkiem, ciasto orzechowe, sernik, ciasto toffi.

Zimna płyta (do wyboru 4 rodzaje potraw)

  • mięsa pieczyste z chrzanem i ćwikłą (schab, karkówka, boczek, pasztet),
  • ryba po japonsku, pstrag w galarecie, śledź po węgiersku, schab z morelami w galarecie,
  • tymbaliki drobiowe, roladki szynkowe z sosem tatarskim,
  • sałatka z tuńczyka, sałatka mexico, sałatka grecka, sałatka z kurczaka,
  • pieczywo, masło.

Napoje

  • kawa, herbata, woda z cytryną.

Cena do uzgodnienia

Napoje, owoce i tort we własnym zakresie